Onze Schaapsheuvel

Historiek

Het verhaal van De Schaapsheuvel start in 2000 met de aankoop van onze eerste Border Collie, Youka. Omdat Youka boordevol energie zat, zijn we begonnen met lessen te volgen in de hondenschool. Het trainingsveld van de hondenschool lag vlak naast een weide met schapen. Youka kon haar interesse niet bij de les houden omdat ze zo geïnteresseerd was in de schapen. We besloten om haar te leren schapen drijven. Om dit mogelijk te maken schaften we een paar Ouessant schaapjes aan.

Dit was het startschot voor onze schapencarrière !

De schapen

Na onze Ouessant schapen zijn we overgeschakeld op Swifters. Dit is een standaard schapen ras dat gemakkelijk in onderhoud is. Mijn kudde van ongeveer 50 dieren werd vooral ingezet voor kleine begrazingsprojecten zoals onderhoud van kleine weides en tuinen. Aangezien hier echter enorme vraag achter was, is mijn kudde snel uitgegroeid tot 350 dieren. Een kudde van deze omvang kreeg Youka alleen niet meer bol gewerkt. Daarom hebben we over de jaren heen onze roedel uitgebreid. Onze roedel bestaat nu uit 5 Border Collies nl. Youka, Spot, Bes, Gyp ,  Nell en Kiwi die allen getraind zijn om schapen te drijven. Om mijn kudde optimaal te kunnen blijven verzorgen ben ik deeltijds beginnen werken. Mijn liefde voor schapen is ondertussen zo gegroeid dat ik sinds 2000 schaapsherder ben in bijberoep !

Ondertussen hebben we onze kudde ook uitgebreid met een aantal andere rassen. Zo zijn we trotse eigenaars van rassen zoals de Scottish Blackface, Mules, Suffolk, Bluefaced Leicester, Texels en Hampshire Down schapen.

Activiteiten & visie op de toekomst

In 2013 hebben mijn vrouw en ik ook onze eigen grote wei gekocht , onze schaapsheuvel , waar momenteel tal van evenementen op worden georganiseerd .

Ons grootste evenement :

De SchapenGapen dag dat jaarlijks tal van bezoekers lokt en ondertussen al aan zijn 6de editie toe is.

Wat begon met het houden van een paar schaapjes in de achtertuin, is al snel uitgegroeid tot een echte passie.

Momenteel staan er een aantal grote projecten gepland voor De Schaapsheuvel !

Ondertussen zijn we al een aantal jaren bezig met onze SHEEP INN , je kan dus komen glampen en kamperen op ons domein.

Vanaf 2022 gaan we zomer op de schaapsheuvel doen , dit houd in dat we een aantal kleinere eventjes gaan doen .

Hou dus zeker de website en de Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven van het spannende nieuws !!